Facebook’un açığını Mark Zuckerberg’in duvarında test etti




Bir güvenlik araştırmacısı, Facebook’ta bulduğu açığa yetkilileri inandıramayınca açığı Mark Zuckerberg’in Facebook duvarında gösterdi.
Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook’un milyarları aşan üyesi bulunuyor. Bu dev ağdaki güvenlik açıkları da oldukça büyük bir kitleyi ilgilendiriyor. Bu yüzden bu konuda oldukça hassas olan Facebook, geçtiğimiz günlerde Filistinli Khalil Shreateh adındaki bir güvenlik araştırmacısının bulmuş olduğu güvenlik açığını dikkate almadı. Khalil Shreateh ise Facebook’un dikkatini oldukça farklı bir şekilde çekmeyi başardı.
Normalde biliyorsunuz bir Facebook kullanıcısının duvarı başka kullanıcılara kapalıysa kendisi dışında o duvarda bir şey paylaşamıyor. Ancak herhangi bir Facebook duvarına yazı yazmayı mümkün kılan bir açık bulan Khalil Shreateh, bu açığı Facebook yetkililerine gösterebilmek için Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in Facebook duvarında bu açıkla alakalı bir yazı paylaştı.
Tahmin edebileceğiniz üzere bu şekilde Facebook yetkililerin dikkatini çekmeyi başaran Filistinli Khalil Shreateh’dan bu açığın detayları istendi. Daha sonra bu güvenlik riskinin önüne geçmek amacıyla araştırmacının hesabını da geçici bir süre devre dışı bırakan Facebook, açıkları gerçek kişileri etkileyecek şekilde gösterdiği için Filistinli güvenlik araştırmacısına bulduğu açık için bir ödül vermeyeceğini açıkladı.
Ama güvenlik araştırmacısı şimdiden bir Facebook efsanesi haline geldi bile.

1 yorum:

Mesajınız İçin Teşekkürler . İncelendikten Sonra Yayınlanacaktır !